Behandelingen

Hier kunt u uitleg vinden over de verschillende behandelingen.

 

 • Reguliere pedicurebehandelingen -
  Voeten met lieveheerbeestjesEen reguliere pedicurebehandeling bestaat uit een totale voetverzorging waarin ik de nagels knip en schoonmaak, de voet ontdoe van eelt, eventuele likdoorns verwijder, daarna alles netjes frezen en als laatste gaat er een verzorgende voetcréme op de voet.
 • Behandeling van diabetische en reumatische patiënten -
  Bij patiënten die diabetisch en/of reumatisch zijn komen vaak afwijkingen voor die vaak alleen bij deze groep mensen voor komen. De aandoeningen kunnen variëren van overmatig eelt of neurologische aandoeningen. De pedicure kan preventieve maatregelen nemen door het testen van oppervlakkig gevoel met een monofilament of stemvork en door het afnemen van anamnese (statische en dynamische) blauwdrukken.
 • Voetafdrukken maken -
  Kleine voet tussen grote voetenDoor middel van een voetafdruk maken met behulp van een podosheet (footdoc) kan men eventuele afwijkingen van de voet snel herkennen en de patiënt zonodig doorverwijzen naar een podoloog voor eventuele steunzolen of andere hulpmiddelen.

 

 

 • Nagel-beugel techniek -
  Bij deze techniek wordt er bij ingegroeide of bij beginnende ingroei een beugel geplaatst die wordt vastgemaakt aan de zijrand van de nagel en bovenop wordt vastgelijmd, waardoor de nagel aan de zijranden als het ware omhoog getrokken wordt.
 • Reparatie van nagels  - Voeten onder laken
  Hierbij worden eventuele gescheurde nagels gerepareerd met copoline en speciale nagellijm.
 • Correctie van nagels en LCN techniek -
  Hierbij worden eventuele kleine of aangetaste nagels door schimmels en dergelijke na correcte behandeling opgevuld met hars zodat de nagel er weer netjes uit komt te zien en ook eventueel te lakken is. Het opvullen van de aangetaste nagel kan ook door middel van gel met de LCN techniek.
 • Schimmeldiagnostiek stellen -
  Bij een schimmeldiagnostiek stellen wordt er een stukje aangetaste nagel afgenomen en voor pathologisch onderzoek. Dit stukje biopt wordt opgestuurd naar het Leids Cytologisch en Pathologische Laboratorium. Wanneer de uitslag bekend is wordt de klant eventueel doorverwezen naar de huisarts voor medicatie.
 • Voetreflextherapie+ Shiatsu -
  VoetzoneTijdens een behandeling voor voetreflex en Shiatsu wordt een oosterse drukpunt massage uitgevoerd op de zool van de voet, die er op gericht is het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Met druk van de vingers op de tsubo's (drukpunten) krijgt het lichaam een impuls om weer in balans te komen. Blokkades worden zo verminderd zodat de energie weer beter kan gaan stromen. Deze techniek is werkzaam tegen veel verschillende klachten.

 

 • Tenen lezen -
  Tenen lezenTenen lezen is een methode om zelfkennis op te doen en om karakters en gedragspatronen te analyseren door het interpreteren van de stand en de vorm van de tenen.